Faceți căutări pe acest blog

Intre realitate si...Romania

      Suntem romani, deci traim in Romania. Ne mandrim cu ce a fost tara noastra odata dar acum am ajuns sa ne ascundem dupa deget si mai cu o jumatate de gura sa regretam vremurile cand eram "tovarasi".
      Cata realitate si cata fantezie a fost cu adevarat in revolutia din '89? De ce s-a vorbit 20 de ani despre aceasta ca despre o mantuire? Care este adevarul si cine il ascunde? La aproape 22 de ani de atunci Romania s-a "extins" considerabil. "Tovarasul" Ceausescu ar fi mandru sa afle ca in ziua de azi "avem" o bucata considerabila din Italia, am cucerit ceva, ceva si din Spania si acum incercam sa migram usor, usor inspre Maria Britanie si taramurile ei misterioase.
      Suntem in criza financiara, banii sunt din ce in ce mai putini, locurile de munca dispar de sub ochii nostrii ca si cum nu ar fi fost vreodata acolo iar "industria" noastra nu mai e demult industrie. Intr-o paralela cu '89 cand pe langa faptul ca nu mai aveam nici o datorie externa, aveam si un export considerabil pe care faceam economii interne, acum, in 2011 datoriile noastre externe sunt de miliarde de euro si cresc in continuare. Mai nou, "saracia" i-a orbit pe parlamentarii romani care nu mai vad potential si nici nu vor sa vada datele care indica multiple posibile exploatari pe intreg teritoriul Romaniei pornind de la petrol, cherestea si pana la gaze de sist, renumitele gaze a fi considerate energia viitorului. Nu-i nimic; daca ai nostri nu vad, "ai lor" vad. Mai precis, o multitudine de straini investesc destul de puternic in zone ale Romaniei, le cumpara si le exploateaza si fac descoperiri "socante" cum ca am avea resurse foarte importante, de ordinul miliardelor de euro.  
      Basescu la putere, Boc impinge de la spate si usor ne indreptam spre un viitor sumbru, poate prea sumbru pentru urmasii nostri. Ca sa mai facem si haz de necaz, voi incheia intr-un mod pozitiv si daca nu o stiati pe asta, o aflati acu: Boc nu a fost nascut; pe el l-au gasit intr-un ou Kinder! 

Voie buna!
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu