Faceți căutări pe acest blog

Viitorul suna...romaneste!

      Se pare ca in Romania criza dureaza mai mult decat oriunde. Poate si-a facut un "cuib" destul de comod iar "vanatorii" din parlament nu prea se obosesc sa il distruga. Mi se pare totusi confuz, protagonist fiind in acest teatru de strada supranumit "alegeri prezidentiale", sa aleg un politician cu spirit si "vanjos" intr-atat incat sa ma reprezinte pe mine si poporul roman atat la nivel national cat si international. Mai marii Romaniei intotdeauna au avut un cuvant de spus, numai ca nu au ales cuvantul bun.
      Avem europarlamentarii destul de "invatati", scoliti la cel mai inalt nivel in cele mai bune universitati; un exemplu ar fi Elena Basescu, fiica presedintelui, dar putem spune cu mana pe inima ca ea nu prea a avut "succesuri" la nivel mondial.
      Desigur Vanghelie, primar si "politicean" de seama, prezinta o multitudine de analfabetisme demne de scrieri istorice, poate fara precedent in lumea celor care cred ca ei, "cei de sus", ne pot inca ajuta sa trecem peste greutatile zilei de maine. Si totusi, cu toate acestea, nimeni nu ia masuri indeajuns de drastice pentru ca guvernantii sa fie cel putin la un nivel intelectual egal cu cel al "profesorilor de rand".
      Lasand la urma ce e mai bun nu putem sa trecem cu vederea "suvita prezidentiala" care isi joaca rolul carismatic. Plecand de la un om cu potential, stimabilul nostru presedinte, asa controversat cum era promitea ca Romania viitorului sa fie cel putin mai buna decat cea din prezent. Sa nu uitam de rusinea pricinuita poporului roman din momentele cand Basescu a fost refuzat de Nicolas Sarkozy sau de Silvio Berlusconi din pricina unor "neintelegeri" privitoare la acest nou grup etnic originar din India medievala, si anume romii (rromii), ce se naste din cenusa unei Romanii indelung uzurpate de acestia.
      Sa mi se scuze nervul, opinia si ghilimelele atribuite, dar viitorul nu ne permite sa vorbim indeajuns de clar pentru a fi "limpezi" si concreti in multe din opiniile publice. Viitorul este inca si va fi un subiect destul de delicat pentru romani.


Acestea fiind spuse, "Sa traim bine!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu